040_swiss new renders

playing a little bit we created a new surface that allows to envision much better the interior spaces

we created some images so you can image it... we are also trying to put some color in the images. what do you think?

view from outside

view from the corner

view from the amphiteater

view of the stair space (stair not drawn) with skylight

view from the exhibition space in ground floor, overlooking to the amphiteater

view from the exhibiton space in ground floor, overlooking to the rear patios

view from the rear patios

view from the restaurant, a lower space as it has the exhibition space on top

More info about this project under the 040_swiss tag

More info about us

050_casa betania

today we present a project we've been working in for the last 4 months... and just got the approval by the architect's union. special thanks to RdL arquitectos!!!

the project sits in barcelona, on the edge of the city, almost in contact with the mountain

it's the ground floor of a building from the 70's, a typical suburban block

the building is surrounded by generous vegetation, and the flat has direct access to it.

we did a small refurbish to change it from a previous use of office to a use of housing, for what we had to do all the permits plus the changes to fit it in the new regulations.

we found the flat in pretty good conditions

we carefully selected the minimum walls to demolish

leaving a clear space

and the carefully built some walls

giving a very clear structure

with kitchen-eating room and two rooms overlooking to the rear patio, and main bed-room and living room overlooking the green patio on the front

careful attention was given to the toilets, one is a refurbish and the other is a new-built toilet

we carefully built new walls in several heights to control and give shape to a shapeless pre-existence

the new wc will be all clad in a colour

and in the old one only the shower part (which has all the regulation walls) will be re-done

a view from the entrance, with direct contact to the food-room (kitchen and eating room) and its light

another view to the food-room from the toilets access

view from the food-room to the main bedroom

view from the kitchen to the entrance

view from one room into the living room

view of the living room with direct access to the outside green patio

More info about this project under the 050_betania tag

More info about us



Rainbow neighbourhood is seen as an opportunity to solve many problems that occur in communities or slums of India. Not only to improve the problems, but also to give an iconic representation for the neighbourhood, extolling the values of coexistence and sustainability.

The solution to a problem, sometimes becomes a mirror to a neighbourhood. The slums of India have a problem of overlapping of functions. Animals and derivative works are mixed with people, buildings do not have channelling and separation waste water and self extensive construction leads to less compact growth and unsanitary.
The building rainbow, seeks to separate the various functions that occur in the community, in the same building. Looking to release the maximum compactness of soil density and release the street and rises to go under and not to provide barriers.

The shape comes from a suitable section that addresses the program separates the functions and offers a great street. This section is to maintain the tradition, typologies and customs of India provided together with housing shops, and separate from other functions. Subsequently, add multiple streets one above the other footage meeting the requirements. Finally, there is an arc for direct access to each covered internal street from the main street.

The building offers an answer to the problems of the slums from the sustainability applied in various fields. It must be sustainable in its construction, produce energy for the neighbourhood, be healthy, and able to be sustainable in terms of generating employment for the people of the community and the neighbourhood.

- Using Industrial construction system (Compact Habit):
a/ reduces in 33% the ecological footprint
b/ reduces in 70% time devoted to the construction process
c/ reduces in 85% the risk of the construction process.

- solar orientation, solar panels, energy production for the community.
- debris recycling plant located in the community. It promotes community clean and in the neighbourhood, while providing work for some of its members. HEALTH - Clean up the Slums:
a/downspouts provide homes with private bathroom
b/establish order in the community. Separate animals of people, different functions are developed separately in one place.

We propose a self-sufficient community:
a/ Electricity is provided by solar panels placed on the deck
b/ drinking water is achieved through large deposits of rainwater harvesting, which function as water treatment plants and pumped to the houses
c/ community adopts recycling in your building materials are thrown on the roof, and recycled by gravity to obtain a final product sellable.
d/horizontal farms employ community while producing food and investigates how to produce

The proposal is able to maximize the parameters given by the competition.

The project seeks to look for an optimistic shape able to fulfil the needs of the inhabitants and the same time being able to be a billboard for the rest of the community.

A rainbow with multiple-layered scheme able to bring light after the rain.

More info about this project under the 034_hermandad de los gitanos tag

More info about us